Navigatie

Spierballenpaviljoen

Artikel 1 van 3 Volgende

Het Spierballenpaviljoen is een project voor een sportcentrum. De inspiratie voor dit ontwerp komt voort  uit kracht en de juiste balans; uit dat wat mensen gebruiken om te sporten. De transparante constructie van het ontwerp zorgt ervoor dat het paviljoen de omgeving niet overheerst, maar deze juist een open uiterlijk geeft. Een lichtgewicht stalen constructie vormt het basismateriaal. Er zijn drie verschillende functionele ruimtes die op een evenwichtige manier op elkaar zijn gestapeld, als bij een boom. De onderkant is smal, de bovenkant breed.

Het Spierballenpaviljoen bevindt zich bij de ingang van het Amsterdamse Bos en heeft verschillende functies. De opdrachtgever voor dit project heeft gevraagd om een basketbalruimte, een restaurant, een hoge tribune — om de roeiers in het water naast het paviljoen te bekijken — en een uitkijktoren. In het Spierballenpaviljoen zijn al deze elementen toegepast. Het gebouw kan in zijn geheel naar vier verschillende posities draaien, waardoor  het uitzicht steeds veranderd.

 

Locatie: Amsterdamse Bos, Amstelveen

Jaar van ontwerp: 2013

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2018 - 2019 BinDesign: handgemaakt product design uit Amsterdam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel