Navigatie

Push Push Pull

Vorige Artikel 2 van 3 Volgende

Push Push Pull is een woningbouwproject. In 2010 is er een gebouw afgebrand in het centrum van Amsterdam. Het idee is om op deze bouwkavel een woning te maken voor een koppel. De woning voor twee personen heeft veel openingen aan de voor- en achterkant, zodat er voldoende daglicht naar binnen komt. Elke verdieping wordt in twee delen verdeeld, de vloeren hebben een H-constructie en vier wielen waardoor ze kunnen bewegen. Het ontwerp vertaalt de relatie tussen twee personen, waarbij de behoefte aan persoonlijke en gedeelde ruimte aan verandering onderhevig is.

De vloeren kunnen naar elkaar worden toegeschoven, waardoor een groter oppervlak ontstaat. Als alle vloeren naar de zijkant van de woning zijn geschoven, ontstaat in het midden van het huis een brede open ruimte vanaf de begaande grond tot aan het plafond. Elke verdieping heeft een eigen functie. Er kan worden samengewoond, maar ook een eigen individuele plek worden gecreëerd. Zo wordt de ruimte op drie verdiepingen, over zes verschillende vloerdelen op zevenentwintig verschillende manieren vormgeven. Het ontwerp is gebaseerd op een wisselwerking tussen de relatie van personen en ruimte.

 

Locatie: Nieuwezijds Voorburgwal, Amsterdam

Jaar van ontwerp: 2013

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2018 - 2019 BinDesign: handgemaakt product design uit Amsterdam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel